Президентът на баскетболния Черноморец Бургас Васил Стоянов бе категоричен, че целта

...
Президентът на баскетболния Черноморец Бургас Васил Стоянов бе категоричен, че целта
Коментари Харесай

Президентът на Черноморец Бургас: Целта ни е да спечелим Купата на България

Президентът на баскетболния Черноморец Бургас Васил Стоянов бе безапелационен, че задачата на тима е да завоюва Купата на България за мъже. Тимът ще бъде хазаин на финалния шампионат на конкуренцията в " Арена Бургас " сред 15 и 17 март, а на четвъртфиналите ще се изправи против ЦСКА.

" Не знам дали се спомняте, само че аз още предходната година желаех да играем против ЦСКА на финала, само че тогава по този начин се стекоха нещата, че не се получи. Смятам, че ще стане един забавен мач. За Купата стават всевъзможни истории. Общо взето няма значение кой ще ни бъде противник. Въпросът е на финала кой ще отиде и кой ще победи. Ако искаш за вземеш трофея, би трябвало да можеш да биеш всички. Никога не недооценявам съперник. Трябва като си първи да е безапелационно ", разяснява Стоянов и продължи:

" Не сме взели шампионата за Купата на България в Бургас, с цел да могат другите тимове да видят морето. В края на краищата желаеме да спечелим Купата. Имаме съответни задания и задачата ни е постоянно такава - да победим. Ние имаме и други цели - освен да спечелим Купата, а и следващата година, живот и здраве, да се играе в европейски шампионати. Но това е далечно. Да, имаме цел да спечелим Купата и това е. Има си треньор, има си играчи и всички те са задоволително стимулирани. "

Попитан за подготовката на " Арена Бургас " да одобри шампионата, Васил Стоянов съобщи: " Всичко в залата ще бъде както би трябвало. Още повече, че сега тече ревизия от хора от Българската федерация по баскетбол за наличното съоръжение. "

" Тони Троша може да бъде част от тима духом. Ако успее да дойде, добре. Мисълта ми е, че той би трябвало да е упражнявал с тима, макар че наличието му е доста значимо даже и да не е упражнявал. Да забележим, в случай че дойде, ще играе естествено. Това е съставът, няма да има други промени. Надяваме се Тони Троша да се включи в отбора. Смятам нашето присъединяване в шампионата през предходната година за неуспех. Очаквах да играем край ", сподели още президентът на баскетболния Черноморец, който чака цялостни трибуни за срещите:

" Почти мога да подсигурявам, че ще има огромно зрителско наличие. Затова и държах шампионатът да се организира петък, събота и неделя. Другите тимове също бяха съгласни. За три дни ще се изиграят мачовете, таман тимовете няма да губят игрови темп. Според мен дори има предпоставки за доста по-добър шампионат от предходната година. В Бургас публиката е умна, доста схваща от баскетбол и чака това събитие. В Бургас беше позабравен този спорт, само че в този момент към този момент нещата са други. Хората се връщат в залата, а ние вървим във възходяща последователност. "

По мотив отказването на Берое и включване на Академик Пловдив на четвъртфиналите в конкуренция, Васил Стоянов разяснява: " Включването на Академик би трябвало да ги стимулира, тъй като това присъединяване един подарък. От друга страна отпадането на тимове не е по никакъв начин прелестно. Но в края на краищата това е късмет за Академик, който те би трябвало да употребяват, тъй като нямат какво да губят. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР